ciastka z m&m's

Ciastka z m&m’s

Masło ucieramy z cukrem trzcinowym i szczyptą soli. Pod koniec ucierania do masy maślanej dodajemy 1 jako w całości i dwa żółtka – łączymy.

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, składniki wsypujemy do maślanej bazy i ręką zagniatamy ciasto.

Ciasto schładzamy przez 30-60 minut w lodówce.

Na blachach do pieczenia rozkładamy pergamin. Na pergaminie odrysowujemy kółka (ja rysowałam kółka o średnicy 9 cm, bo zamówienie miałam na duże ciacha, większych kółek nie polecam, mniejsze i owszem), pamiętając o dość dużych odstępach, żeby ciastka się nie pozrastały. Na odrysowane kółka nakładamy ciasto, tak aby równomiernie pokrywało ich powierzchnię.

Następnie do akcji wkraczają dzieci i utykają w ciastka kolorowe cukierki m&m’s. Ciastka piekłam w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C (z termoobiegiem) przez około 15-17 minut.

Inne przepisy dla dzieci:

Ryż zapiekany z jabłkami
Ryż z jabłkami zapiekany

 

Kluseczki z owocami sezonowymi
Kluseczki jogurtowe z jagodami

 

Placuszki owsiane
Placuszki z płatków owsianych

 

Czekolada na gorąco
Czekolada na gorąco z cynamonem i jogurtem

 

racuszki z jabłkami
Racuszki drożdżowe z jabłkami

 

Ciastka z konfiturą
Ciastka serowe przekładane galaretką

Smacznego!

Ala

 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *