Cukinia z anchois i orzeszkami

Cukinia na słodko kwaśno

Cukinia na słodko-kwaśno

Ależ miałam ochotę na jakieś danie warzywne na ciepło. Takie niecodzienne, aromatyczne, pasujące do różowego wina. Usadowiłam się przy regale z książkami i zaczęłam wertować po kolei poszczególne pozycje (przy okazji przekonałam się, że nie tylko mój blog kulinarny, ale i kulinarna biblioteczka jest zdominowana przez przepisy na przeróżne ciasta i desery).

No i wreszcie trafiłam na świetny przepis w książce „Kuchnia śródziemnomorska” Anne White. Połączenie cukinii, anchois, rodzynek i orzeszków pinioli mnie najpierw zaciekawiło, a potem okazało się świetnym pomysłem.

Danie to jest świetne jako przystawka, lekki obiad lub ciepła kolacja.

cukinia na słodko kwaśno
Cukinia na słodko-kwaśno z orzeszkami pini

Czytaj dalej – przepis na cukinię na słodko-kwaśno


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *