Sałatka z kaszy bulgur

Kasza bulgur z tofu, granatem i miodem

Kasza bulgur z tofu, granatem i miodem

Tym razem przepis na danie kolacyjne – kasza bulgur z tofu, granatem i miodem. Pyszne połączenie smaków- trochę słone, trochę słodkie, dla mnie najlepsze na ciepło. Samo jedzenie tej sałatki zrobiło mi frajdę – sprężyste kuleczki kaszy, miękkie tofu i strzelające między zębami pestki granata.

Kasza bulgur z tofu, granatem i miodem
Kasza bulgur z tofu

Kasza bulgur z tofu, granatem i miodem – składniki:

  • Kasza bulgur – 100 g (masa przed ugotowaniem);
  • Tofu naturalne – 200 g;
  • Granat – 1 średni;
  • Miód (płynny) – do smaku;
  • Zielenina – 2 łyżki (ja dodałam natkę pietruszki);
  • Oliwa – do podsmażenia tofu.

Marynata do tofu:

  • Oliwa – 1/3 szklanki;
  • Sok wyciśnięty z cytryny – 2 łyżki;
  • Musztarda – 2 łyżeczki;
  • Czosnek – 1 ząbek;
  • Miód (dodałam lipowy) – 2 łyżeczki;
  • Sól – 1 płaska łyżeczka.

Czytaj dalej – jak zrobić kaszę bulgur z tofu, granatem i miodem:


1 thought on “Kasza bulgur z tofu, granatem i miodem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *