Sałatka z kaszy bulgur

Kasza bulgur z tofu, granatem i miodem

Przygotowanie:

Na początek przygotowujemy marynatę do tofu – wlewamy do słoika oliwę, dodajemy musztardę, sól, przeciśnięty ząbek czosnku, sok z cytryny, miód – zakręcamy porządnie słoik i potrząsamy, aż marynata będzie miała konsystencję emulsji.

Tofu kroimy w kosteczkę, zalewamy marynatą, mieszamy i schładzamy w lodówce przez około 2 godziny.

Obieramy granata. Kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu, a tofu podsmażamy na oliwie. Trochę przestudzoną kaszę mieszamy z tofu, pestkami granata i natką pietruszki. Całość polewamy miodem do smaku.

Smacznego!

Ala

Przepisy z kaszą:

Koktajl mleczny z kaszą jaglaną i malinami
Koktajl mleczny z kaszą i malinami

 

Kaszotto z kurkami
Pęczak z kurkami i oliwkami

 

Pierogi z kaszą, pieczarkami i wędzonką
Pierogi  z kaszą gryczaną i pieczarkami

 

Kasza manna czekoladowa
Czekoladowa kaszka manna

 

Kasza owsiana z indykiem, marchewką i rodzynkami

 

Kasza po chłopsku
Kasza jęczmienna – po chłopsku

 


1 thought on “Kasza bulgur z tofu, granatem i miodem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *