Mazurek wg Zofii Czerny

Mazurek zagniatany z bakaliami i cukrem

Mazurek zagniatany ze śmietaną, posypany bakaliami i cukrem

Dziś przepis na mazurek zagniatany ze śmietaną bakaliami i cukrem. Jest on pełen zalet – ekspresowy w przygotowaniu (robi się go dosłownie w 15 minut + czas pieczenia), nie jest przesłodzony, tak jak niektóre mazurki z pomadami, za to pyszny w  swej prostocie. Uwaga, ma on jedną wadę – bardzo szybko znika.

Mazurek zagniatany z bakaliami
Mazurek zagniatany z bakaliami i cukrem

Czytaj dalej – przepis na mazurek zagniatany z bakaliami i cukrem


2 przemyślenia nt. „Mazurek zagniatany z bakaliami i cukrem

  1. Wygląda bardzo pysznie ten mazurek 🙂 A czy zamiast rodzynek możadnych dać żurawinę suszoną? Będzie pasowała do jego smaku?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *