Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czekolada jest ulubionym składnikiem deserów dla wielu łasuchów których znam. Więc mus czekoladowy idealnie nadaje się na ich dopieszczanie. W związku z tym  w ramach debiutanckiego postu kulinarnego, zapraszam Was do zrobienia pysznego i łatwego musu czekoladowego.

Mus czekoladowy
Mus czekoladowy

Przepis na mus czekoladowy – składniki:

  • Mascarpone – 250 g;
  • Czekolada gorzka – 100 g;
  • Cukier – 2 łyżki (użyłam Dry Demerara, ale może być i zwykły biały cukier);
  • Jajko (rozmiar L) – 1 sztuka;
  • Odrobina soli.

Czytaj dalej -> Przepis na mus czekoladowy


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *