Pasta rybna

Pasta rybna z makreli

Zupełnie nieplanowanie przygotowałam dzisiaj pastę rybną. Poszłam do sklepu i akurat przywieźli skrzyneczkę pachnących, lśniących świeżo uwędzonych makreli. Pasta rybna z makreli jest bardzo łatwa w wykonaniu i sprawdza się zawsze, gdy kręcimy nosem na samą myśl o kolejnej kanapce z serem czy wędliną. Urozmaica naszą codzienną dietę i pozwala na przemycenie dodatkowej porcji ryby w jadłospisie.

Wbrew tytułowi bloga i nawykowi unikania w kuchni wszelkich warczących sprzętów, wygrzebałam z szafy blender 😉

Pasta rybna
Pasta rybna z makreli wędzonej

Przepis na pastę rybną – składniki:

  • Makrela wędzona – 350 g;
  • Jajko – 1 sztuka;
  • Cebula (mała) – 1 sztuka;
  • Majonez – 1 łyżka;
  • Musztarda – 1 łyżeczka;
  • Świeżo mielony pieprz.

Czytaj dalej – jak robić pastę rybną z wędzonej makreli:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *