Przepis na Fale Dunaju

Przepis na Fale Dunaju

Przepis na Fale Dunaju

Krem budyniowy chodził za mną od dłuższego czasu, taki klasyczny z dodatkiem masła. Któregoś wieczoru byłam już gotowa ukręcić go i zjeść prosto z makutry, ale na szczęście w lodówce została resztka mleka w sam raz do porannej kawy, więc o gotowaniu budyniu nie mogło być mowy (poranek bez kawy z mlekiem nie jest dla mnie porankiem).Wiedziona kremowymi zachciankami odkopałam w kulinarnym zeszycie mojej mamy przepis na Fale Dunaju. Pamiętam, że gdy nastała „moda” na ten placek, pojawiał on się u nas w domu prawie co weekend. Ależ my się nim zajadaliśmy zachwyceni lekkością kremu (pamiętajcie, że w TAMTYCH czasach krem budyniowy był alternatywą dla kremu przygotowywanego z masła i jaj), dziś to moje wrażenie kremowej lekkości troszkę się zmieniło, ale Fale Dunaju bardzo nam wszystkim smakowały.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *