Jajka z pstrągiem

Jajka faszerowane musem z wędzonego pstrąga

Jajka faszerowane musem z wędzonego pstrąga

Jajka faszerowane musem z wędzonej ryby mogą pojawić się na Wielkanocnym stole, ale nie tylko. Sprawdzą się też świetnie chociażby jako danie kolacyjne. Najczęściej faszeruję jajka musem z pstrąga lub łososia. Córki lubią, gdy wyjdzie mi nadmiar rybnego nadzienia, bo zjadają mus na kanapce, a czasem wyjadają go łyżeczkami z miseczki. Taki nadprogramowy mus jest świetną bazą do pasty rybnej, wystarczy wzbogacić go o ulubione dodatki – drobno posiekaną cebulę, paprykę, kapary, oliwki – jak kto lubi.

Jajka faszerowane musem z pstrąga
Jajka faszerowane musem z wędzonego pstrąga

Przepis na jajka faszerowane musem z wędzonego pstrąga – składniki:

  • Jajka (rozmiar L) – 5 sztuk;
  • Wędzony pstrąg – 130 g (masa pstrąga po obraniu);
  • Majonez – 2 pełne łyżki;
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka;
  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka;
  • Świeżo mielony pieprz – do doprawienia;
  • Ulubione kiełki – do podania.

Czytaj dalej – jak zrobić jajka faszerowane musem z wędzonego pstrąga:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *