Soba z indykiem i warzywami

Soba z indykiem i warzywami

Składniki:

  • Makaron soba gryczany – 300 g;
  • Mięso z piersi indyka – 400 g;
  • Mieszanka chińska mrożona – 450 g;
  • Czerwona papryka – 1/3 średniego strąka;
  • Sos słodko kwaśny;
  • Sezam;
  • Olej;
  • Sól, pieprz, papryka słodka
  • Sos słodko-kwaśny – do podania.

Soba z indykiem i warzywami – przygotowanie:

  • Mięso myjemy, kroimy na drobne kawałki.
  • Indyka przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
  • Po tym czasie rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso, a następnie dorzucamy mrożonkę warzywną.
  • Mieszamy podsmażone mięso z warzywami i zostawiamy na niewielkim grzaniu.
  • Gotujemy makaron soba według przepisu na opakowaniu, najbardziej lubię gdy jest przygotowany al dente.
  • Do delikatnie podgrzewanego mięsa z warzywami dorzucamy pokrojoną w cieniutkie paski paprykę oraz makaron, całość mieszamy.
  • Danie podajemy z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego, posypujemy sezamem.

soba gryczana

Smacznego!

Ala