Przepis na croissanty zapiekane z konfiturą
Uwielbiam croissanty i pewnie odosobniona w tym nie jestem. Francuski rogalik z miodem lub konfiturą jest moim ulubionym kompanem do porannej kawy.
Cały problem polega na tym, że dla mnie poranna kawa wypada około 6.00 rano, a sklepy w których świeże rogaliki można nabyć, śpią jeszcze wtedy snem sprawiedliwego. Pozostawało mi do tej pory albo cieszyć się croissantami w późniejszych godzinach, lub zadowolić się rano czerstwym. Opcję przygotowania swoich własnych francuskich rogalików odsuwam na czas dalszy.
Na szczęście jakiś miesiąc temu odkryłam w delikatesach „Piotr i Paweł” przepyszne mrożone croissanty:
Nie dość, że mają zadowalający mnie skład, to na dodatek o dowolnej porze dnia mogę cieszyć się ciepłymi rogalikami.
Poniżej wstawiam przepis na pyszne croissanty zapiekane z konfiturą, mój ulubiony sposób na odświeżenie czerstwych rogalików.