Przepis na babeczki dyniowe

Przepis na babeczki dyniowe

Przepis na babeczki dyniowe

Ze ściągniętej przez mojego męża do domu dyniowej kolekcji, pierwsza pod nóż poszła dynia Hokkaido. Uwielbiam jej intensywny kolor oraz dużą miąższość. Z przygotowanego dzień wcześniej puree zrobiłam przepyszne babeczki dyniowe. Spodobał mi się przepis Jamiego Olivera na tenże wypiek. Dokonałam w nim niewielkich zmian – zamieniłam oliwę na masło, zredukowałam o ponad połowę ilość cukru, zwiększyłam odrobinę ilość mąki oraz zrobiłam polewę na bazie białej czekolady.

Babeczki są pyszne, wilgotne, a ich słodkość trafia idealnie w moje upodobania. Chyba w przyszłym tygodniu popełnię je ponownie.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *