Przepis na brioszki dyniowe

Przepis na brioszki dyniowe

Przepis na brioszki dyniowe

Dzisiaj kolejny przepis na słodkości z wykorzystaniem dyni. Tym razem coś bardziej czasochłonnego niż dyniowe babeczki. Smak drożdżowo-dyniowego ciasta z nadzieniem kojarzącym się już z Bożym Narodzeniem wynagrodzi wszelki wysiłek.

Brioszek dyniowych z podanego przepisu wychodzi dużo, na tyle dużo, że musiałam część zamrozić. Takie mrożone, gotowe do odgrzania na śniadanie pyszności są jak znalazł. Zwłaszcza gdy córka zarządza pobudkę o 5:00 rano, a ja mam ochotę zakopać się głęboko pod kołdrą. Odgrzane brioszki dyniowe polecam z dodatkiem powideł śliwkowych!.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *