Przepis na pączki ziemniaczane

Przepis na pączki ziemniaczane

Przepis na pączki ziemniaczane

No i stało się. Pączki tradycyjne z różą zostały zepchnięte z pierwszego miejsca podium przez pączki ziemniaczane (ściśle mówiąc ziemniaczano-pszenne).

Pączki te są genialne! Odradzam je wszystkim liczącym kalorie, od nich po prostu nie można odejść. Miękkie, wilgotne, na świeżo najlepsze, ale i na drugi dzień niewiele tracą. Do tego ciasto robi się ekspresem – połączenie wszystkich składników + jedno wyrastanie.

Przepis na pączki ziemniaczane jest idealny dla pączkowych debiutantów, bo z ciastem wyjątkowo gładko się współpracuje – jest trochę gęstsze niż przy pączkach tradycyjnych i mniej się klei.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *