Kulinaria

Przepis na paszteciki z kapustę

Przepis na paszteciki z kapustę

Przepis na paszteciki z kapustą – kapuśniaczki

Paszteciki z kapustą i grzybami są idealnym dodatkiem do wigilijnego barszczu. Zrobione z najprostszego na świecie ciasta drożdżowego, które przez to, że nie wymaga wyrastania, jest gotowe w 20 minut. Do tego nie klei się, nie rośnie pod rękami i w ogóle jest wyjątkowo bezproblemowe.

Kapustę z grzybami najlepiej przygotować sobie dzień wcześniej, wtedy nawet w samą Wigilię starczy Wam czasu na przygotowanie świeżutkich pasztecików. Jeśli obawiacie się, że czasu będzie za mało, albo chcecie szybciej zmierzyć się z poniższym przepisem, kapuśniaczki bez problemu można zamrozić, a przed kolacją wigilijną odgrzać je w piekarniku.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *