Przepis na ryż na mleku

Przepis na ryż na mleku

Przepis na ryż na mleku

Wreszcie wracam po dłuższej, urlopowej tym razem przerwie. Śmieję się, że smażonych ryb, to ja się najadłam na cały rok, w związku z tym wstawiam dziś przepis na coś gotowanego, delikatnego, łatwostrawnego, kojarzącego się z dzieciństwem.

Ryż na mleku można podać na pierwsze lub drugie śniadanie, ja jednak wolę go wieczorową porą, w ramach wczesnej kolacji.

Najchętniej do tej potrawy używam ryżu do risotto, bo bez problemu się gotuje i ma fajną konsystencję. Tym razem sięgnęłam po ryż carnaroli, ale może być to dowolny biały ryż.

Ryż na mleku świetnie komponuje się z wanilią, cynamonem, sezonowymi owocami, dżemami lub konfiturami. Skorzystałam ze schowanego głęboko w szafce słoiczka domowego dżemu jagodowego, całość wyszła znakomicie.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *