Domowy syrop czekoladowy

Domowy syrop czekoladowy

Bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Jest mi niezbędna, żeby po przerywanej potrzebami dzieci nocy zastartować w nowy dzień. Żeby złapać z mężem chwilę oddechu koło południa i żeby strącić nią posmak obiadu. Kawy piję zdecydowanie za dużo, zwłaszcza jako matka karmiąca. Chciałam ostatnio kupić syropy do kawy. Za słodkimi kawami wprawdzie nie przepadam, ale czasem nachodzi mnie ochota na smakową kawę. Rzut oka na skład syropów spowodował jednak, że zabrałam się za domowy syrop czekoladowy.

Lubię go jako dodatek do – kawy, jogurtu naturalnego, twarożku, owsianki, naleśników, sernika.

Domowy syrop czekoladowy
Domowy syrop czekoladowy

Przepis na domowy syrop czekoladowy – składniki:

  • Woda – 250 ml;
  • Cukier brązowy (użyłam dry demerara) – 120 g;
  • Cukier z prawdziwą wanilią – 10 g;
  • Kakao ciemne – 80 g;
  • Sól – szczypta.

Czytaj dalej – jak zrobić domowy syrop czekoladowy:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *