Przepis na bułki maślane
Odkąd po raz pierwszy upiekłam bułki maślane, stały się one numerem jeden spośród domowego pieczywa dla moich dzieci (zaraz za nimi są bułki śniadaniowe). Upieczone przeze mnie 12 bułek znika w tempie ekspresowym i zdarza się, że domowe pieczywo piekę dwa razy dziennie. Musicie oczywiście wziąć poprawkę na wielkość naszej rodziny, bo nakarmić troje dzieci w fazie intensywnego wzrostu i nieustępującego im w niczym roczniaka to jest wyzwanie.
Przepis na bułki maślane nie jest skomplikowany, a do tego macie gwarancję, że pieczywo jest bez polepszaczy, z prawdziwymi jajkami i masłem zamiast tłuszczu palmowego. Zachęcam wszystkich do wypróbowania mojej receptury 🙂
Bułki maślane pasują oczywiście do wszystkich słodkich dodatków do pieczywa – miodu, dżemów, konfitur. Ale ja jako miłośniczka smaków słodko-słonych, lubię je z żółtym serem, czy długo dojrzewającą szynką.
Przepisy na słodkie bułki: