Przepis na schiacciatę z rozmarynem i winogronami

Przepis na schiacciatę z rozmarynem i winogronami

Przepis na schiacciatę z rozmarynem i winogronami

Przepisy na schiacciatę z rozmarynem i winogronami powstał dzięki apetytowi na ten toskański chlebek, który wzbudziła we mnie Tessa Capponi-Borawska w jednym z felietonów dla „Twojego Stylu”. Jest to nasza ulubiona propozycja śniadaniowa, wprost idealna na powolne śniadania. Kawałek ciepłej schiacciaty, filiżanka z mocną kawą, a do tego bose stopy chłodzone poranną rosą. Dojrzałe lato i wczesna jesień, są doskonałym tłem dla tego wypieku.

Ciasto drożdżowe w tym chlebku jest miękkie i mięsiste, a na wierzchu jest cudowna skorupka dzięki oliwie i skarmelizowanemu cukrowi. Do tego intensywny aromat rozmarynu przełamany słodyczą winogron. Koniecznie spróbujcie!

Zapraszam po przepisy z rozmarynem:

Rozmarynowe klopsiki

 

Ciasto z winnymi śliwkami

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *