Sernik na zimno czekoladowy z różaną nutą

Sernik czekoladowy na zimno

Sernik czekoladowy na zimno

Sernik czekoladowy na zimno zrobiony na bazie sera ricotta jest super delikatny. Do tego pyszny, kruchy spód z ciastek Hit i mała czekoladowa przyjemność gotowa.

Sernik czekoladowy na zimno
Sernik czekoladowy na zimno na spodzie z Hitów

Przepis na sernik czekoladowy na zimno – składniki:

Spód:

  • Ciastka Hit – 220 g;
  • Masło – 80 g;

Masa serowa:

  • Ser ricotta – 500 g;
  • Śmietanka tortowa (36%) – 300 ml;
  • Cukier puder – 130 g;
  • Czekolada gorzka – 250 g;
  • Woda różana – 1 łyżka (można pominąć);
  • Żelatyna – 3 łyżki;
  • Czekolada gorzka – 80 g – do posypania.

Czytaj dalej – jak zrobić sernik czekoladowy na zimno:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *