muffinki z truskawkami

Babeczki z truskawkami

Babeczki z truskawkami

Wraz z pierwszymi kupionymi polskimi truskawkami powrócił mi dobry humor i chęć na pieczenie. Już się bałam, że cukiernicza niemoc zagnieździła się we mnie na zawsze. Babeczki z truskawkami wszystko przełamały i znów galopują po mojej głowie pomysły na pyszności.

Babeczki z truskawkami i migdałami
Babeczki z truskawkami

Przepis na babeczki truskawkowe – składniki (na 12 babeczek):

  • Mąka pszenna tortowa lub uniwersalna – 190 g;
  • Cukier biały – 130 g;
  • Mielone migdały – 65 g;
  • Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki;
  • Cynamon – 1,5 łyżeczki;
  • Sól – duża szczypta;
  • Masło – 120 g;
  • Mleko – 125 ml;
  • Jajka (rozmiar L) – 3 sztuki;
  • Miąższ z 1/2 laski wanilii;
  • Świeże truskawki – 12 niedużych sztuk;

Dodatkowo:

  • Płatki migdałowe – ok. 10 g;
  • Cukier brązowy – 6 pełnych łyżeczek.

Czytaj dalej – jak zrobić babeczki z truskawkami:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *