Przepis na chlebek bananowo-figowy
Przepis na chlebek bananowo-figowy miałam upatrzony od dłuższego czasu. Jednak droga do upieczenia chlebka była dość kręta i wyboista. Najpierw córki zjadały banany w ilości zaskakująco dużej i nie udawało mi się odłożyć żadnych do dojrzenia. A kiedy wreszcie się bananami przejadły, a ja dorodne cztery sztuki upchnęłam w szafce, to wylądowałam z synkiem w szpitalu i sprawa chlebka zeszła na dalszy plan.
Na szczęście i nam udaje się po życiowych wybojach doczekiwać gładszych odcinków i wtedy piekę, piekę, piekę. Przepis ten polecam miłośnikom słodkich chlebków. Chlebek jest pyszny bez dodatków, ale jeśli lubicie masło orzechowe, koniecznie posmarujcie nim chlebek.
Źródło przepisu:
Jamie Oliver: Superfood na co dzień. Insignis Media. Kraków 2015.
Przepisy z figami: