Przepis na chlebek bananowo-figowy

Przepis na chlebek bananowo-figowy

Przepis na chlebek bananowo-figowy

Przepis na chlebek bananowo-figowy miałam upatrzony od dłuższego czasu. Jednak droga do upieczenia chlebka była dość kręta i wyboista. Najpierw córki zjadały banany w ilości zaskakująco dużej i nie udawało mi się odłożyć żadnych do dojrzenia. A kiedy wreszcie się bananami przejadły, a ja dorodne cztery sztuki upchnęłam w szafce, to wylądowałam z synkiem w szpitalu i sprawa chlebka zeszła na dalszy plan.

Na szczęście i nam udaje się po życiowych wybojach doczekiwać gładszych odcinków i wtedy piekę, piekę, piekę. Przepis ten polecam miłośnikom słodkich chlebków. Chlebek jest pyszny bez dodatków, ale jeśli lubicie masło orzechowe, koniecznie posmarujcie nim chlebek.

Źródło przepisu:

Jamie Oliver: Superfood na co dzień. Insignis Media. Kraków 2015.

Przepisy z figami:

Tarta z jeżynami i figami

Kruche roladki figowe

Kompot z suszu

Keks znakomity

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *