Sernik mokka

Sernik mokka

Sernik mokka

Miałam ochotę na sernik, ale taki nie za słodki w smaku, taki bardziej dla dorosłych niż dla dzieci. Padło na sernik mokka. Zdecydowałam się upiec go w kąpieli wodnej, ale jeśli komuś nie chce się bawić ze specjalnym przygotowywaniem tortownicy, śmiało może upiec sernik sposobem tradycyjnym.

Sernik mokka pieczony w kąpieli wodnej
Sernik mokka

Przepis na sernik mokka – składniki:

Sernik:

  • Ser twarogowy półtłusty mielony dwukrotnie – 600 g;
  • Śmietanka 30% – 200 ml;
  • Cukier puder – 200 g;
  • Jajka – 4 sztuki;
  • Mąka pszenna tortowa – 1 łyżka;
  • Mąka ziemniaczana – 1 łyżka;
  • Kakao ciemne – 2 pełne łyżki;
  • Kawa rozpuszczalna (drobny proszek) – 2 łyżeczki.

Polewa kakaowa:

  • Masło – 100 g;
  • Cukier puder – 3 łyżki;
  • Woda – 2 łyżki;
  • Kakao ciemne – 2 łyżki.

Czytaj dalej – sernik mokka – przygotowanie:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *