Klopsy w warzywach

Klopsy gotowane w warzywach

Klopsy gotowane w warzywach

U nas ostatnio szpital w domu. Zaczęło chorować jedno, dołączyło na zakładkę drugie, a potem trzecie dziecię. Wlecze się to i wlecze, do tego doszły powikłania po antybiotyku i znów cały spokój ze mnie uleciał. Biegam miedzy dziecięcymi łóżkami, sprawdzam czoła, macam brzuchy. Dzisiaj wreszcie udało nam się przewietrzyć te nasze bladolice pociechy, a po krótkim spacerku specjalny, delikatny obiad dla rekonwalescentów – klopsy gotowane w warzywach.

Klopsy gotowane w warzywach
Klopsy z ryżem i włoszczyzną

Przepis na klopsy gotowane w warzywach – składniki:

  • Mięso mielone (może być drobiowe lub wieprzowe – ja zmieliłam szynkę wieprzową) – 500 g;
  • Ryż biały (można go zastąpić kaszą jaglaną) – 100 g (masa przed ugotowaniem);
  • Włoszczyzna – 500 g (można użyć mrożonej);
  • Jajko – 1 sztuka;
  • Przyprawy – pieprz czarny ziarnisty, sól, listki laurowe, ziele angielskie.

Czytaj dalej – jak zrobić klopsy gotowane w warzywach:


2 thoughts on “Klopsy gotowane w warzywach”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *