Wiśnie zapiekane w cieście naleśnikowym

Wiśnie zapiekane w cieście naleśnikowym

W ubiegły piątek starsza córka przyszła do mnie z książką pod pachą (Wielkie gotowanie na ulicy Czereśniowej) i bardzo smutną minką. Okazało się, że jakiś czas temu obiecałam jej przygotowanie wybranego dania i o obietnicy tej zapomniałam. Tym sposobem, korzystając ze spokojnego niedzielnego poranka i zmiany czasu, na śniadanie mieliśmy dzisiaj wiśnie zapiekane w cieście naleśnikowym.

Wiśnie zapiekane w cieście naleśnikowym
Wiśnie zapiekane w cieście naleśnikowym

Przepis na wiśnie zapiekane w cieście naleśnikowym – składniki:

  • Wiśnie – ok. 400 g;
  • Mleko 3,2% lub 2% – 250 ml;
  • Mąka pszenna typ 500 – 150 g;
  • Jajka (rozmiar M) – 3 sztuki;
  • Cukier puder – 2 łyżki + do posypania;
  • Sól – szczypta;
  • Masło – do wysmarowania formy.

Czytaj dalej – jak zrobić wiśnie w cieście naleśnikowym:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *